کتاب قرآن و امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از حجت الاسلام قرائتی و محمدرضا فؤادیان
در حدیث ثقلین ـ که متواتر و مورد اتّفاق شیعه و سنّی است ـ پیامبر اکرم (ص) بارها فرمودند:
من از میان شما میروم، ولی دو چیز گرانبها میان شما باقی میگذارم؛ یکى قرآن و دیگرى اهلبیت و این دو هرگز از یکدیگر جدا نمیشوند تا در کنار حوض بـه من ملحق شوند. (بحار الانوار، ج 2 ، ص 104)
لذا ما معتقدیم این دو در کنار یکدیگر، وسیله نجات و هدایتند.
اگر کسی فقط به کتاب خدا قناعت کند، گمراه است و اگر کسی خود را علاقهمند به اهلبیت بداند و قرآن را رها کند، باز گمراه است.
این دو همانند دو بال پروازند که اگر باهم نباشند پروازى صورت نمیگیرد؛ و معنای جدا نشدن قرآن از اهلبیت، آن است که الآن در کنار قرآن، حضرت مهدی هستند.
و به یقین در روزگار ما امام زمان(عج) مصداق شریک القرآن میباشد. تنها اوست که در این دوران همیشه با قرآن و در کنار قرآن بوده و خواهد بود؛ چراکه تنها امام زمان شریک قرآن و قرآن ناطق است.
مسلمانان با این دو یادگار پیامبر جفا کردهاند و همین باعث مهجوریت قرآن و مظلومیت اهلبیت شد.
باید تحولی در این امر صورت گیرد؛ و امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق دهد قرآن را از مهجوریت و اهلبیت را از مظلومیت درآوریم و بتوانیم با این عمل، قلب حضرت ولیعصر را راضی و خشنود کرده و زمینهساز قیامش باشیم؛
زیرا حضرت مهدی کسی است که در ادعیه و زیارات درباره او میخوانیم:
«خدایا آنچه از دینت به نابودی گراییده، به وسیله او تجدید فرما و آنچه از کتابت دگرگونی و تبدیل پذیرفته به وسیله او احیا کن.» (صلوات ابوالحسن ضراب اصفهانی، غیبت طوسی، ص ۴۲۰)
«اللهُمَّ وَ أَحْیِ بِوَلِیِّکَ الْقُرْآنَ» (مفاتیح الجنان، دعای زمان غیبت)
و قرآن را به ولی خویش، امام زمان(عج) حیاتی دوباره بخش.»
این فرازها نحوه عملکرد قرآنی امام زمان(عج) و جلوههای گوناگون قرآن در عصر ظهور را بیان میکند.
امام محمدباقر(ع) میفرماید:
دنیا بـه آخر نخواهد رسید تـا اینکه خداوند از ما اهلبیت، مردی را برانگیزاند کـه عمل بـه کتاب خدا کند. (اثباة الهداة، ج3 ، ص۵۸۸)
امام مهدی(عج) مصداق بارز قرآن ناطق است که با آمدن وی همه آیات قرآن درست تفسیر میشود و قرآن برجهان حکومت میکند، از مهجوریت بیرون میآید، همه مردم به معارف ناب آن به سرعت دست پیدا میکنند و حتی ضعیفترین افراد جامعه به این موهبت الهی خواهند رسید.
این نوشتار در چهار فصل به شباهتهای بین امام و قرآن، نمادهای قرآنی درباره امام، سیره قرآنی حضرت و جایگاه قرآن در عصر ظهور میپردازد و در خاتمه اشاره به یکی از وظایف منتظران در این حوزه مینماید.
فصل اول: شباهت ها
فصل دوم: مهدویت، نمادهای قرآنی
فصل سوم: قرآن در سیره امام مهدی
فصل چهارم: قرآن در عصر ظهور
تعداد صفححات: 80 صفحه
ناشر: بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج)
دریافت کتاب با قالب PDF: