پرسش و پاسخ(13):
در مورد آیات و روایاتی که در مورد عرضه اعمال ما به ائمه صحبت میکنند، توضیح دهید؟
دانلود کلیپ (حجم: 5MB)
در سوره مبارکه توبه آیه 105 خداوند کریم میفرمایند: «وَقُلِ اعْمَلُواْ فَسَیَرَى اللّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ» ای پیامبر بگو عمل کنید! خداوند و فرستاده او و مؤمنان اعمال شما را میبینند.
از طرفی در آیات متعدد دیگری از جمله سوره نساء آیه 41 و سوره احزاب آیه 45 ، میفرماید که پیامبر گرامی اسلام به عنوان شاهد و گواه امت است «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا» ما تو را به عنوان شاهد و گواه ارسال کردیم.
مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان میفرماید: هر عملی که انسان انجام میدهد -از خیر یا شر- خدا، رسول و مؤمنان حقیقت آن عمل خیر و حقیقت آن عمل شر را میبینند؛ منظور از«مؤمنون» در آیه 105 از سوره توبه، امامان(علیهم السلام) هستند. ابوبصیر از امام صادق(ع) نقل میکند که در هر بامداد، کردار بندگان نیکوکار و فاسق بر رسول گرامی اسلام عرضه میشود پس برحذر باشید از کردار ناشایست.
همین طور جریان سوره مبارکه قدر که در آنجا به دلایل عقلی و نقلی و روایات متعدد ثابت شده که ملائکه و روح بر وجود مقدس و نازنین حضرت ولی عصر (سلام الله علیه) میشود و ایشان شاهد اعمال ما هستند. از امام رضا(ع) روایتی وارد شده «و الله ان اعمالکم لتعرض علی فی کل یوم و لیله» به خدا سوگند اعمال شما در هر روز و شب بر من عرضه میشود.
بنابراین پیامبر و امامان(علیهم السلام) از حقیقت اعمال ما آگاه هستند و شاهد بر اعمال ما میباشند.
عجب
عجب از آدم
و
ممنون
ممنون از خدای ما
ولی خدای ما تاکی صبر خواهد کرد؟
خودش گفت بترسید از خشم من
ولی نتیجه واضح است
هرچه کردیم برداشت میکنیم
البته خدای ما
همیشه مهربان است
ولی
زندگی ما چگونه است؟